Reedel, 10. juunil 2022 algusega kell 16.00 kutsume kõiki huvilisi Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumisse (Pikk 50) kuulama toidu- ja kodukultuuri uurija ANU KANNIKEST (Eesti Rahva Muuseum), kes räägib teemal "Kohvikust ballini – toidulaud ja etikett sõjaeelses Eestis". Sissepääs tasuta.
I ilmasõja järel ja Eesti Vabariigi algusaastail valitses Eestis sõjajärgne kitsikus. Lihtne talupoeglik toidulaud muutus eliidi ja linnade keskklassi kodudes palju mitmekesisemaks 1920. aastate keskpaigaks. Õige eestlane oskama elada teadlikult ja tervislikult, sest sellest sõltus ka rahvuse ja riigi elujõud. Muutusid toiduharjumused ja ise tegemise asemel hakati toitu ostma poodidest. Millised olid eestiaegsed arusaamad täisväärtuslikust toidust ja viisakast käitumisest? Kuidas pidi hea perenaine lauda katma ja seltskondlikke koosviibimisi korraldama? Mida pakuti kohvikus ja maitsti ballidel? Kuidas uusi teadmisi jagati ja kuivõrd neid ka omaks võeti? Juttu tuleb nii kodusest toidulauast kui ka avalikest söögikohtadest, moetoitudest ja serveerimisest ning muidugi lauakommetest. Muidugi tuleb juttu ka Rakvere omaaegsetest menukatest kohvikutest ja neis toimunud sündmustest
Toetab Eesti Kultuurkapital